PVT Paneel

Stroom en warmte uit één paneel

Kies voor een PVT paneel voor het opwekken van elektriciteit en genereer warmte met één paneel!
Ga voor deze compacte en duurzame totaaloplossing.
PVT panelen
Elektriciteit en warmte uit één paneel
Maximaal rendement per m2 dakoppervlak
Geluidloos
Hele jaar door rendement
De collector van R&R Systems kan achter ieder merk/type zonnepaneel worden gemonteerd

Wat is een PVT Paneel?

Een PVT paneel is een hybride zonnepaneel dat naast elektriciteit ook warmte genereert voor je warmtepomp.

De PVT panelen wekken elektriciteit op uit het zonlicht, net zoals traditionele zonnepanelen, maar daarnaast onttrekken ze ook warmte uit de buitenlucht die kan worden ingezet voor warm tapwater en het verwarmen van je woning.

De voorkant van het PVT paneel is een normaal zonnepaneel (PV-paneel) en zet zonlicht om in elektriciteit. Verborgen achter het paneel zit een warmtewisselaar (T) waarmee je warmte onttrekt uit de buitenlucht. De warmte wordt via de warmtewisselaar doorgegeven aan de PVT-warmtepomp, waarna de warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van radiatoren, vloerverwarming en het tapwater.

Het PVT systeem levert 24/7 energie en werkt alle seizoenen. Een PVT paneel is dus in staat om elektriciteit en warmte te produceren met één en hetzelfde paneel.

Gemiddeld rendement

Snel weten wat PVT panelen voor jou kunnen opleveren?

Beantwoord 5 vragen over jouw energiesituatie en ontvang binnen 10 werkdagen gratis advies, inclusief een indicatie van hoeveel je kunt besparen. 
Vraag Gratis Energieadvies

De voordelen van PVT panelen

PVT panelen

Paneel voor stroom en warmte

Een PVT paneel is een combinatie van een zonnepaneel met daarachter een warmtewisselaar. Door deze twee te combineren bespaar je ruimte en lever je elektriciteit en warmte vanuit één en hetzelfde systeem. Het rendement ligt daardoor vele malen hoger dan bij een normaal zonnepaneel.

Minder tot geen gasverbruik

Met voldoende PVT panelen is het mogelijk om volledig van het gas af te gaan. Een gasrekening van nul euro, wie wil dat nou niet? Ook een hybride oplossing in combinatie met CV-ketel is mogelijk. Het is zelfs mogelijk om het systeem te combineren met een pallet- of houtkachel.

Lagere energierekening

Met voldoende PVT panelen in combinatie met een warmtepomp is het mogelijk om je energierekening flink te verlagen. Op basis van jouw huidige energieverbruik en energietarieven kunnen we de terugverdientijd voor u berekenen.

24/7 Energie opbrengst

Met een PVT paneel heb je 24/7 energie opbrengst met een hoog rendement. Altijd warmte opbrengst en elektriciteitsopwekking wanneer de zon schijnt.

Koelen

Tijdens het verwarmen van de woning of het tapwater wordt er warmte onttrokken achter de PVT panelen, waardoor de zonnepanelen afkoelen. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen minder warm worden en tot 20 % meer stroom opwekt.

Stil

Als mensen aan een warmtepomp denken, dan gaat het al snel over de gehorige buitenunit. Ook bij verwarmen en koelen met een split-airco, heb je te maken met een gehorige buitenunit. Omdat een PVT paneel geen bewegende onderdelen bevat, maken ze geen enkel geluid. De warmtepomp is fluisterstil en stiller dan een CV-ketel.

Eenvoudige installatie / montage

Voor het installeren van PVT panelen is geen brommende buitenunit of grondboring nodig. Bij R&R Systems hebben we meer dan 18 jaar ervaring met het installeren van PVT panelen.

Geschikt voor nieuwbouw & bestaande bouw

Zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw is het mogelijk om PVT panelen te installeren. De panelen kunnen zowel op een plat dak als een schuin dak worden gemonteerd.

Hybride of all electric

Voor het installeren van PVT panelen is geen brommende buitenunit of grondboring nodig. Bij R&R Systems hebben we meer dan 18 jaar ervaring met het installeren van PVT panelen.

Te combineren met verschillende energiesystemen

R&R Systems biedt verschillende totaaloplossingen voor warmte en koude vraag. Onze PVT panelen zijn te combineren met een WKO systeem, energieopslag in regenwater, solar freezer en energieheipaal

WKO in Energie Balans

Voor bestaande WKO systemen die niet meer voldoen aan de nieuwe wetgeving zijn PVT panelen uitermate geschikt om de WKO weer in energie balans te brengen.

Duurzame PVT panelen

De PVT panelen hebben een lange levensduur van meer dan dertig jaar. De panelen worden milieuvriendelijk gemaakt en zijn volledig recyclebaar aan het einde van de levensduur.

Weinig onderhoud nodig

Omdat de PVT panelen geen bewegende onderdelen hebben, hebben ze weinig onderhoud nodig. De warmtepomp heeft net als een CV-ketel wel periodiek onderhoud nodig.

Garantie

De garantie

Hoe werkt een PVT Paneel?

Een PVT paneel is een combinatie van een zonnepaneel en een warmtewisselaar.

Het zonnepaneel (PV paneel) vangt zonlicht op, waarna de omvormer deze omzet in elektriciteit.

De warmtewisselaar zit achter het zonnepaneel en bestaat uit hoogwaardige kunststof lamellen. Door deze warmtewisselaar stroomt een antivries vloeistof (Glycol) die warmte onttrekt uit de buitenlucht. Bijkomend voordeel is dat er ook warmte uit het door de zon verwarmde zonnepaneel kan worden gehaald door de warmtewisselaar. Dit zorgt voor een hoger rendement op zowel stroom als warmte opbrengst. Bij stroom ligt het rendement tot wel 20% hoger!

De vloeistof in de warmtewisselaar geleidt de warmte naar de PVT-warmtepomp die de warmte gebruikt voor het opwarmen van de radiatoren, vloerverwarming en tapwater. Zo haal je maximaal voordeel uit elke zonnestraal!
PVT Paneel Infographic

Waaruit bestaat het PVT Systeem?

De volgende componenten worden geïnstalleerd voor het PVT systeem. Eventueel kunnen deze worden aangevuld met onze andere energiesystemen.

PVT Paneel

Een pvt paneel is een samengesteld product dat bestaat uit een zonnepaneel en een warmtewisselaar (thermische collector). Heeft u al bestaande zonnepanelen (PV) dan kunnen wij een warmtewisselaar op maat maken om jouw paneel om te bouwen tot een PVT paneel. R&R Systems is hiermee uniek!

PVT-Warmtepomp

De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de PVT-warmtepomp die deze warmte gebruikt voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. Wij werken met gerenommeerde A-merken zoals Nefit Bosch en NIBE.

Omvormer

Een omvormer zorgt dat de zonne opbrengst van de zonnepanelen wordt omgezet in elektriciteit. Het is mogelijk om het PVT-systeem aan te sluiten op je huidige omvormer.

De PVT Panelen van R&R Systems

R&R Systems maakt gebruik van verschillende leveranciers van zonnepanelen en monteert daarachter de warmtewisselaar. Hierdoor kunnen we PVT panelen maken in alle mogelijke formaten en beschikbare watt piek vermogens. We hebben onze PVT panelen onder meer ontwikkeld met de zonnepanelen van onderstaande A-merken.
Denim Zonnepanelen

Snel weten wat het voor jou op kan leveren?

Beantwoord 5 vragen over jouw energiesituatie en ontvang binnen 10 werkdagen gratis advies, inclusief een indicatie van hoeveel je kunt besparen. 
Vraag Gratis Energieadvies

Veel gestelde vragen over PVT panelen

Is mijn huis geschikt voor een PVT systeem?

100 % van de nieuwbouw is geschikt voor PVT panelen. Bij bestaande bouw is 95 % van de woningen is geschikt voor het installeren van PVT panelen. Neem vooral contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

Moet ik mijn woning eerst isoleren?

Een PVT systeem werkt optimaal als het huis goed geïsoleerd is.

Moet mijn dak op het zuiden liggen voor een optimaal rendement?

Door de technische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, is het van ondergeschikt belang in welke richting uw dak ligt.

Kan ik de PVT panelen ook op mijn gevel monteren?

Het is mogelijk om PVT panelen op uw gevel te monteren. Dit levert in de wintermaanden zelfs een hoger rendement op, dan schuin liggende PVT panelen voor wat betreft stroom opbrengst.

Wat kost een PVT systeem?

Het is per situatie verschillend wat een PVT systeem kost. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Op onze website kunt u een persoonlijk advies aanvragen.

Krijg ik subsidie voor het installeren van PVT panelen?

Op de PVT panelen zit geen subsidie. Wel zit er subsidie op de PVT Warmtepomp voor bestaande bouw voor 2018. Neem contact met ons op voor de juiste meldcode voor de ISDE-subsidie en het daarbij horende subsidiebedrag.

Zit er BTW op PVT panelen?

Voor particulieren zijn de PVT panelen btw vrij.

Wanneer heb je een PVT systeem terugverdiend?

Dit is afhankelijk van de energieprijs en andere aspecten. Op onze website kunt u een persoonlijk advies aanvragen.

Volledig van het gas af of ook hybride mogelijkheden?

Voor beide systemen kunnen wij een oplossing op maat aanbieden.

Werkt een PVT systeem ook in de winter? Tot welke temperaturen?

Onze PVT systemen werken ook in de winter. De PVT warmtepomp is technisch in staat om tot -12 graden energie te onttrekken uit de PVT Panelen.

Kan je koelen met een PVT systeem?

Als de buiten temperatuur lager is dan de temperatuur in de woning is het technisch mogelijk om te koelen met een PVT systeem. Echter komt deze situatie niet zo vaak voor. Het PVT systeem is niet te vergelijken met het koelen middels een airco.