Innovatieve energiesystemen voor een duurzame en schone wereld

Met de energiebesparende systemen van R&R ben je klaar voor de toekomst. We bekijken hoe we de beschikbare energie op alle plekken zo goed mogelijk kunnen inzetten met behulp van innovatieve oplossingen. Daardoor ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en blijft de energie beschikbaar en betaalbaar. Ons streven: nul op de meter.

Dit bieden we jou:

Ervaren partner in duurzame energie

Ruim 25 jaar lopen wij voorop als het gaat om duurzame oplossingen voor warmte- en koudebehoefte in diverse branches. Wist je bijvoorbeeld dat we al in 1998 onze eerste warmtepomp in een woning plaatsten?

Eerlijk en maatwerkgericht advies

We kijken altijd doelgericht naar wat er al is en wat er nodig is. Op basis daarvan geven we aan wat de mogelijkheden zijn en of het de investering waard is. We streven naar optimaal comfort met minimale kosten.

Alle specialismen zelf in huis

Bij het samenstellen van energiesystemen komen verschillende specialismen om de hoek kijken. Met ons specialistisch netwerk van gecertificeerde vakmensen kunnen we snel schakelen en tot de beste oplossing komen.

Zelf ontwikkelde energiesystemen

We zijn altijd op zoek naar de nieuwste technieken om te ontdekken hoe het nog duurzamer kan. Hiervoor ontwikkelen we ook onze eigen unieke concepten; op enkele hebben we patent, zoals de PVT panelen.

Eén aanspreekpunt voor al uw belangen.

Kies je voor R&R, dan hoef je maar bij één bedrijf aan te kloppen. Waar je vraag ook over gaat: we hebben altijd een luisterend oor. We bieden bijvoorbeeld ook hulp bij het aanvragen van subsidies.

Advies, ontwerp, installatie en onderhoud onder één dak

Van advies tot aankoop en ook de technische ondersteuning naderhand: tijdens alle facetten van het traject staat ons team voor je klaar. Daarbij denken en handelen we altijd oplossingsgericht.

Met een team van
toegewijde specialisten

Onze ervaren en enthousiaste medewerkers nemen alle zorg vakkundig uit handen. We staan voor je klaar vanaf het eerste advies tot aan de zorg na de installatie. Vanzelfsprekend gaan we veilig en ergonomisch te werk. We zorgen dat onze kennis altijd up-to-date is, zodat we continu kunnen blijven innoveren. 

Snel weten wat het voor jou op kan leveren?

Beantwoord 5 vragen over jouw energiesituatie en ontvang binnen 10 werkdagen gratis advies, inclusief een indicatie van hoeveel je kunt besparen. 
Vraag Gratis Energieadvies

Onze historie

Van oplossingen voor emissiereductie tot aan de meest veelzijdige energiebesparende oplossingen: R&R Systems heeft sinds de oprichting in 1995 flinke stappen gemaakt. Maar bij elke ontwikkeling speelde er altijd een constante factor: continu willen blijven innoveren voor een duurzame en schone wereld.

In 1995 ontwikkelden we een warmtewisselaar waarmee we het koeldeksysteem realiseerden. Een drijvende wisselaar voor in de mestput, die de uitstoot van ammoniak reduceert. Inmiddels liggen er kilometers aan wisselaars van R&R in honderden stallen, waarbij de productie altijd in eigen beheer is gebleven.

De warmte die vrijkwam tijdens het koelproces zijn we met behulp van een warmtepomp warmte in gaan zetten voor onder meer stalverwarming. Het gasverbruik kon in sommige gevallen naar nul gebracht worden. Daarmee zette R&R Systems in 1998 de eerste stap op het gebied van duurzame energieoplossingen.

In de jaren daarna ontwikkelden we onze warmtewisselaar door en kwamen er steeds meer nieuwe energieoplossingen en toepassingen bij. Onze focus ligt al jaren op de agrarische sector, utiliteit en woningbouw, waarbij we onze kennis uitwisselen met de kennis in de sectoren om zo elkaar te versterken.
1995
2006
2012
2020

R&R systems ontwikkelt eigen producten

 • 1995 Warmte-koudeopslag (WKO) agrarische sector
 • 1997 Eerste warmtepomp in de agrarische sector

R&R systems ontwikkelt eigen PVT panelen

 • In 2006 ontwikkelde & installeerde R&R Systems voor het eerst haar eigen PVT paneel.

Diverse nieuwe ontwikkelingen

 • 2012 Prefab bouwen van R&R energiesystemen
 • 2014 Producent van duurzame energieoplossingen voor partnerbedrijven en installateurs
 • 2015 Buizenwisselaar in combinatie met een warmtepomp
 • 2016 Certificering bodemenergie
 • 2018 Gekoelde mestpan (inclusief erkenning)

Heden en toekomst

 • 2020 Water-energieopslag in combinatie met een warmtepomp (te combineren met PVT)
 • 2021 100% Prefab technische ruimtes
 • 2022 Aquathermie
 • 2023 R&R Systems laat met een nieuwe uitstraling zien klaar te zijn voor de toekomst
 • 2025 R&R Systems behoudt zijn toonaangevende positie en breidt deze verder uit

Lees zelf waarom bedrijven kiezen voor onze energiesystemen