Woonboerderij uit 1850

Boerderij met Radiatoren & Zwembad verduurzamen

Radiatoren aansluiten op de Warmtepomp
Het binnenzwembad verwarmen met de Warmtepomp
Warmtepomp van warmte voorzien middels PVT Panelen

Andere partijen zeiden dat onze huidige radiatoren niet aangesloten konden worden op een warmtepompsysteem

Arthur

We spreken Arthur, wonend op een landgoed in de buurt van Den Bosch. Daar waar hij en zijn gezin in een boerderij uit 1850 wonen. De boerderij hebben ze 6 jaar terug helemaal gerestaureerd naar een schitterende parel van een woning; prachtig wonen. Alles was aangepakt, behalve de energievoorziening.

“En dus werd dat nu wel tijd. Want met 3 (gas) cv-installaties en de stijgende energieprijzen was dat hard nodig. Een grote woning als deze, met onder andere een binnenzwembad en jacuzzi vraagt veel energie. Dus ben ik op zoek gegaan naar diverse alternatieven voor de gas cv-installaties,” vertelt Arthur. “Zo keek ik naar een inductie-CV, die op elektriciteit i.p.v. gas werkt. Het voordeel daarvan is dat die met de bestaande radiatoren gecombineerd kan worden. Een mooi initiatief, maar dat viel af door de enorme hoeveelheid stroom die daarbij nodig is. Ook heb ik onderzoek gedaan naar het gebruiken van houtpallets. Dat kunnen ook interessante, kwalitatief goede oplossingen zijn. Maar in Nederland wat minder goed bekend. En ik was minder enthousiast over de impact op het milieu.”

PVT Panelen & Warmtepomp

“Remco, een zonnepanelen installateur en buurtgenoot, vertelde ons over PVT-zonnepanelen en warmtepompen,” vervolgt Arthur. “Dat bleek een prima alternatief. Remco kwam vervolgens op bezoek, samen met Joris van R&R systems. Zij bekeken de situatie en werkten en tekenden vervolgens e.e.a. uit. Toen ik dat bekeek en vergeleek met de andere alternatieven zag deze oplossing er het beste uit. Spannend was het wel. Want andere partijen zeiden dat onze huidige radiatoren niet aangesloten konden worden op een warmtepompsysteem. Ze zouden dan niet warm genoeg worden om het huis te kunnen verwarmen. Volgens R&R kon dat wel. En gelukkig is dat ook gebleken! Mooi om te zien hoe pragmatisch en vakmatig R&R daarmee om is gegaan. Met vakwerk en -kennis inspringen op de huidige situatie. Het was een flinke investering maar die verdienen we ergens tussen de vier en vijf jaar terug.

Zwembad verwarmen met warmtepomp en PVT panelen

“Het was een flinke klus. Er zijn PVT-panelen gelegd, met leidingen van de panelen naar het zwembadhuis. En vervolgens naar het huis waar de installatie staat. Waarbij de radiatoren dus gewoon geïntegreerd zijn in dit nieuwe systeem. En wel degelijk genoeg warmte afgeven.”

Fijne samenwerking met R&R

“Het voelde echt als een samenwerking. R&R is een relatief klein bedrijf en ze zijn persoonlijker. Ze zitten in de buurt, de lijntjes zijn kort en ik kan er snel mee schakelen. Als er een probleempje is, dan wordt dat snel opgelost. Dan rijdt één van de monteurs op de terugweg van een andere klus gewoon even langs. Die monteurs, dat zijn erg fijne mensen, vakmannen. Ze weten wat ze doen. Mooi momentje was overigens ook toen Patrick – sinds een jaar mededirecteur bij R&R- zelf een keer langskwam om het project te zien. Naast een goed advies en prima installatie heb ik veel lof voor het onderhoud en de follow-up. R&R is persoonlijk, snel en oplossingsgericht. Geen gedoe, ze zorgen gewoon dat het werkt. Ik kan ze iedereen van harte aanbevelen!”

R&R is persoonlijk, snel en oplossingsgericht

Snel weten wat het voor jou op kan leveren?

Beantwoord 5 vragen over jouw energiesituatie en ontvang binnen 10 werkdag gratis advies, inclusief een indicatie van hoeveel je kunt besparen.
Vraag Gratis Energieadvies

Gebruikte energiesystemen voor dit project

PVT panelen

PVT Paneel

Elektrische en thermische functie
Uniek PVT systeem met patent
Aantrekkelijk design
Meer informatie
Warmtepomp

Warmtepomp

Levert zowel warmte als koude
Volledig elektrisch
In vrijwel elke bouw toe te passen
Meer informatie

Hoe werkt het systeem?

Warmte Koude Opslag (WKO)

Warmte Koude Opslag (WKO) is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of koude in de bodem op te slaan. De techniek wordt gebruikt om gebouwen, woningen.

Comfort vloer

Warmte Koude Opslag (WKO) is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of koude in de bodem op te slaan. De techniek wordt gebruikt om gebouwen, woningen.

Power profit zonnepanelen

Warmte Koude Opslag (WKO) is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of koude in de bodem op te slaan. De techniek wordt gebruikt om gebouwen, woningen.

Wat andere klanten vertellen over R&R